GEZONDER ETEN

WIL JE DIT DOEL NU ÉCHT EENS BEHALEN? 

Onderstaand vind je hulpmiddelen om dit doel te bereiken. 
Solden juli 2019

Gezondheid is een moeilijk onderwerp. De wetenschap komt m'n meer en meer te weten over ons menselijk lichaam en strijden over wat wel of niet goed is voor ons lichaam. Waar we zeker van zijn is dat ieder lichaam anders is, gezondheid betekend dus voor elkeen anders. Wil je dus echt op zoek gaan naar wat gezond voor jezelf is, experimenteer dan en vind uit waar je lichaam het meeste baat bij heeft. Over onderstaande tips zijn de meenste bronnen het eens. Pas deze toe en de eerste stap naar een gezond leven is een feit! 

ONZE TIPS 

De kloof tussen weten en doen is bij de meesten onder ons zeer groot. Onderstaande tips wist u dus misschien al lang maar het lukte je nooit om ze te implementeren in je leven.  Na gemiddeld 66 dagen maak je van onderstaande tips een gewoonte en kost het je nadien noch discipline noch energie! 
LEER HIER HOE JE VAN ONDERSTAANDE TIPS EEN GEWOONTE MAAKT 

Eet fruit en/of groeten bij elke maaltijd

 Je wil gezond leven maar het lukt je niet om je dagelijkse portie groenten en fruit naar binnen te smokkelen.  Maak er simpelweg een gewoonte van. Gedurende een korte periode op je tanden bijten om nadien een gezond leven te leiden zonder er bij stil te staan. De moeite om te proberen toch? 

Maak een dagboek voor je eetgewoontes

Een dagboek waar je je eetgewoontes in neerpent geeft je meer inzicht in wat je precies eet, je hebt meer controle én je ziet meteen waar je de mist in gaat. Klik hier voor een voorbeeld 

Eet voor je naar de winkel gaat

Deze truck heb je wellicht al gehoord. Dit is niet zonder reden, het werkt weldegelijk!

Vervang snoep (suikers) door iets anders 

In plaats van een nieuwe gewoonte te creëren vervang je deze slechte gewoonte in een goede. 

Maak een winkellijstje

Als je tevoren een lijstje maakt, weet je exact wat je nodig hebt. Geen gelummel door de winkel waarbei je verleidingen niet kan weerstaan. Neem wat je nodig hebt en naar die kassa! 

Maak je eten tevoren

Je komt thuis van een lange dag werk en haast je naar de supermarkt. Koken is nu het laaste waar je zin in hebt dus neemt de eerst beste pizza of lasagne mee. Dit scenario zal zich niet voordoen als je weet dat er in jouw koelkast een lekker gezonde maaltijd klaarstaat die je enkel hoeft op te warmen.

Je kookt dus bijvoorbeeld 1 x in de week enkele maaltijden en zorgt er voor dat er minstens 1 in je koelkast staat. De overige vries je in en neem je uit wanneer de koelkast leeg is. Wanneer de maaltijden bijna op zijn plan je een volgende "mealprep in".


VIDEO'S DIE JE HELPEN 

BOEKEN

Lisa leak - 100 days of real food  

"Helaas zijn de meest recente en betrouwbare boeken Engelstalig geschreven. Als je de taal machtig bent is dit echter een must read!..................................
APPS

Foodstand

Vergeet het tellen van je calorieën om gezond te eten. Foodstand is een applicatie die je helpt gezonder te eten door  uitdagingen van de "Foodstand gemeenschap" aan te gaan. Deze zijn gebaseerd op de basis van goede eetgewoontes die voor iedereen gelden.  

In 2018 is deze app genoemd tot een van de 8 beste manieren om gezonder te eten. 

Paprika 

Paprika is  een applicatie die helpt bij het maken van je gerecht. Eens je een lekker gezond gerechtje hebt gevonden kan je de bereidingswijze en ingrediënten makkelijk aan de app toevoegen. 

Paprika helpt je ook de hoeveelheid van voedsel te bepalen dat nog in de koelkast staat. Zo weet je makkelijk wat je nog nodig hebt van de winkel! 

ARTIKELS