GEORGANISEERD ZIJN

WIL JE DIT DOEL NU ÉCHT EENS BEHALEN?
BEKIJK HIER DE 6 STAPPEN NAAR VERANDERING

Onderstaand vind je hulpmiddelen om dit doel te bereiken. 
Solden juli 2019

ONZE TIPS

De kloof tussen weten en doen is bij de meesten onder ons zeer groot. Onderstaande tips wist u dus misschien al lang maar het lukte je nooit om ze te implementeren in je leven. Na gemiddeld 66 dagen maak je van onderstaande tips een gewoonte en kost het je nadien noch discipline noch energie!

LEER HIER HOE JE VAN ONDERSTAANDE TIPS EEN GEWOONTE MAAKT  

Plan je volgende dag de avond voordien

Morgen zal veel vlotter verlopen indien je vanavond nadenkt over wat de volgende dag gebeuren zal.  Misschien leg je zelfs je loopbroek en schoenen reeds klaar zodat je hier geen tijd mee verliest. 

Doe wat je gepland hebt 

Doe niet de dingen wanneer je eraan denkt. Schrijf of typ ze in je to do map en plan ze volgende week in. Doe weldegelijk wat je gepland hebt zonder je  te laten verleiden door andere zaken. Denk je plots aan iets dat je nog moet doen? Schrijf het op en plan in je agenda voor morgen of voor volgende week. 

Plan je volgende week iedere zondag

Bekijk je to do's en je doelen en plan je week in.  

Leg alles meteen op zijn plaats

Zorg ervoor dat alles een vast plaatsje heeft. Dit vergt tijd als je van nature uit een sloddervos bent uiteraard. Pas de techniek toe om een gewoonte te creëren en geeft jezelf de tijd hiervoor. 

VIDEO'S DIE JE HELPEN

APPS

Evernote

"Gebruik Evernote als de plek waar je alles opslaat... Vraag je niet af op welk apparaat het staat-het staat in Evernote" - The New York Times

 G Suite 

Een serie apps van Google speciaal voor op je werk. Werk samen in Google Docs, maak reminders aan in Google Calendar en stuur automatische e-mails met Google Mail.

BOEKEN

Michel VandenDriessche "De herontdekking van de Tijd"
De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen R.Covey

Misschien interesseert leiderschap je helemaal niet, maar als je interesse hebt om je tijd en dus ook je leven goed te benutten is dit boek een must read! Leiderschap klinkt in de oren iets bussiness gerelateerd echter dit boek gaat diep in op het leiden van je eigen leven. 

Dit was 1 van de eerste boeken die Bram las en heeft volledig z'n leven veranderd. Het heeft hem andere perspectieven gegeven over hoe hij z'n tijd moet benutten. 

ARTIKELS