De waarheid van PASSIE

10-02-2020

Leestijd '2


Laten we je een geheimpje vertellen: passie is geen aangeboren eigenschap die we simpelweg bezitten. Het is als een avontuur dat zich ontvouwt naarmate we groeien en de wereld om ons heen verkennen. Stel je eens voor, als Steve Jobs 1000 jaar eerder was geboren, zou hij dan dezelfde passie hebben gehad om Apple op te richten? Onze omgeving en de ervaringen die we opdoen spelen een enorme rol in het vormgeven van onze gedachten en bepalen waar onze passie naartoe kan leiden. Dus, laten we samen op ontdekkingsreis gaan en ontdekken welke passies er in jou verscholen liggen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Passie
Passie

Welkom in de wereld van verlangens en passies! We kennen allemaal die momenten waarop we naar iets verlangen, maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak stellen we onszelf de cruciale vraag: "Wat gaan we doen met dit verlangen?" Het is als verliefd worden op iemand en denken dat het voor altijd zal zijn, om vervolgens te zien hoe dat gevoel langzaam vervaagt en we uit elkaar groeien. En dan blijven we hunkeren naar dat verliefde gevoel, hopend dat het terugkomt.

Maar hier is het ding: ons brein werkt niet zo! Van nature verliest ons brein snel interesse in zaken, en daarom zijn wij zelf verantwoordelijk voor het voeden van onze passies. We beginnen met een bepaald verlangen, dat na verloop van tijd kan vervagen. En hier is waar de kunst van het omgaan met verlangens begint. We moeten leren hoe we de vlammen in het vuur kunnen houden.

Zodra er een verlangen is, tonen we interesse en doen we er alles aan om dat vuur levendig te houden. Dit vuur is onze passie. Op deze manier kunnen we verschillende passies in ons leven cultiveren. We geven onze verlangens de juiste tools en zorgen ervoor dat ze blijven bestaan. Maar hier is de sleutel: het verlangen moet authentiek zijn. Het moet in lijn zijn met onze eigen waarden en normen, en het moet vanuit onszelf komen. Het kan zelfs voortkomen uit tragische gebeurtenissen, waarbij we een passie ontwikkelen om anderen te helpen en te redden na het verlies van een dierbare aan een ziekte.

Of misschien verlang je gewoon naar die wijnbar met zijn verrukkelijke wijnen. Door er meer interesse in te tonen, kun je je passie voor dit product vergroten en zelfs cursussen gaan volgen. Hoe meer aandacht je aan dit verlangen besteedt, hoe sterker je passie zal groeien.

Dus, de volgende keer dat je jezelf betrapt op een verlangen, geef het dan je volledige interesse en blijf het voeden als een vuur dat constant houtblokken nodig heeft. Want als je dat niet doet, zal je verlangen een verlangen blijven, zonder ooit uit te groeien tot een ware passie.