Hoe kom je beter uit deze lockdown?

15-04-2020

Leestijd 3'


Ondertussen zitten we al een maand in lockdown. En als jij nu zonder werk zit bestaat de kans dat je je dagen vult met netflix, social media, aperitieven en chillen. En al deze dingen zijn leuk, maar wat als je deze tijd nu eens zou gebruiken om jezelf te verbeteren, om eindelijk de dingen te doen die je al zo lang zegt te doen? Wat als deze isolatie een sprong is naar de persoon die je eigenlijk echt wil zijn?  

Hier zijn onze tips om jezelf te transformeren tijdens deze bizarre tijden:  

Lees

Door het lezen van non-fictieboeken,  leren we heel veel bij. En hoe meer we leren, hoe meer we weten, hoe meer we kunnen toepassen in het leven en hoe succesvoller we worden.

Ook is het lezen van fictie niet zo'n slecht idee. Hierdoor verbeteren we ons inlevingsvermogen. Studies tonen aan dat wanneer we veel fictie lezen meer empathie kunnen opbrengen. Dit is belangrijk voor een goede samenwerking met mensen en hangt nauw samen met creativiteit. Televisie kijken daarentegen heeft net het tegenovergestelde effect. 

Bij het lezen van romans moeten we personages visualiseren in onze gedachten, hun gedachten begrijpen en hun bewegingen volgen. Dit doen we enkel door tekst te lezen!

Kortom; door te lezen verbeteren we onze hersenactiviteit. Onderzoek toont aan dat wanneer we lezen, we de connectiviteit van sommige delen van de hersenen verbeteren. 

Sport

Sporten is goed voor onze hersenen en geheugen, geeft ons een duwtje bij het libido, zorgt ervoor dat we minder stress ervaren, geeft ons sterkere botten, zorgt voor een gezonder hart, heeft een positief effect op onze spijsvertering, we krijgen meer energie en onze lichaamshouding verbetert.  

Tijd om dat sporttenuetje terug uit de kast te halen! 

Zoals alles in het leven : doe het met mate! Overmatig sporten kan voor tegengestelde effecten zorgen. 

Luister podcast

We hebben allemaal interesses, de ene al wat meer en meer uitgesproken dan de andere maar we hebben ze! Luister naar podcast die jij interessant vindt. Het geeft je een goed gevoel omdat je nieuwe dingen te weten komt, je leert dingen die je kan toepassen in je dagelijkse leven en kan er misschien zelfs anderen mee helpen. 

Leer iets nieuws

Door iets nieuws te leren verveel je je nooit meer. Vervang voortaan deze verloren uren door het leren van iets nieuws. Hierdoor train je je hersenen waardoor je je cognitieve functies onderhoudt. Ook je zelfvertrouwen stijgt doordat je leert. Je verbaast jezelf positief en je voelt je daardoor beter.

Ook heb je nu nieuwe leuke  dingen om over te vertellen. Het is al eens leuk om over iets anders te praten dan het weer of je lunch. Je wordt letterlijk een interessanter persoon! 

Reflecteer

Tijd om even stil te staan bij je leven! Ben je blij met je huidige situatie? Wat kan er beter? Waar zou je gelukkiger van worden,... Mis je misschien een hobby of zie je je vrienden te weinig? Besef je nu dat je eigenlijk toch wel beter zou voelen met 10 kilo minder,... 

In onze cursus de 6 stappen naar verandering komt een deel reflectie aan bod. Je gaat op zoek naar wat voor jou echt belangrijk is en nadien creëer je systemen die naar deze idealen leiden. 

Laat je creatieve kant los

Wanneer was de laatste keer dat jij iets gecreëerd hebt? Je kan een website maken over jou interesses, een schilderij maken,  aan poëzie of kunst doen, een bussiness-plan maken voor een nieuwe zaak of je huis opnieuw decoreren. Door iets creatief te doen verminder je angst en stress, verbeter je je stemming en je komt in contact met anderen! Zelfs als je dit creatieve werk alleen doet kom je nadien in contacten met anderen omdat je het zal willen delen! Hierdoor stijgt ook je zelfvertrouwen. 

Leer gezond te koken

Het eindelijk te tijd om die kant en klare pastasauzen en vol au vent te vervangen met voedzamer voedsel. Neem de tijd om een kwartiertje langer in de keuken te staan. Zoek seizoengroenten en fruit op, koop een nieuw kookboek of zoek recepten online. Geen excuus meer om je lichaam te bevoorraden met vitaminen en mineralen om je zo op je best te voelen! 


AAN TE RADEN


Ontdek onze
ONLINE TRAINING