Houd je relatie spannend

14-02-2020

Leestijd 4'


Valentijn is gepasseerd! En ongeacht of je deze dag nu gevierd hebt of niet, je relatie is één van de belangrijkste investeringen die er bestaan. En niet alleen op 14 februari. 

Wanneer je je lange tijd in een relatie begeeft, bestaat de kans dat deze saai wordt, het nieuwe eraf is. Mis je misschien die eerste tijd wanneer alles zo leuk en spannend was. 

Deze tips houden je relatie jong, levendig, spannend en sexy. 

Plan datenights in

Kom van die sofa en ga buiten! Doe iets tof, ga uit eten, ga naar de cinema of ga een cocktail drinken. In relaties draait de datenight vaak uit op een avondje in de zetel. Deze zetel zullen we ons later niet meer herinneren! -behalve die ene keer misschien ;) - 

Verras je partner af en toe

Verras je partner met een klein kadootje, bloemetjes, een romantische avond of kook zijn of haar favoriete gerecht. Deze verassingen zorgen ervoor dat het vuur in de relatie aanblijft. Weg met die sleur! 

Zeg wat je voelt

Je partner zal waarschijnlijk wel weten dat hij of zij je graag ziet. Toch is het belangrijk om gewoon te zeggen wat deze persoon voor jou betekend. En de "I love youtjes" tussendoor tellen hier niet mee! 

Schrijf een lief briefje of stuur een berichtje

Gewoon keitof om te krijgen én deze berichtjes zorgen ervoor dat je er naar uitkijkt om elkaar te zien. 

Spendeer tijd apart

Door tijd zonder elkaar door te brengen kan je volledig doen waar je zin in hebt zonder rekening te houden met je partner. Een gezonde relatie heeft deze ademruimte nodig. Doe een citytrip met je vrienden of nodig ze uit bij je thuis zonder partner. Wanneer je elkaar nadien terug ziet zal het steeds terug een beetje anders zijn. 

Probeer iets nieuws samen 

Samen nieuwe ervaringen delen is het leukste dat er bestaat. Doe een kookcursus samen, leer samen een nieuwe taal, ga golven,..
Zelfs al was deze ervaring geen succes, nadien heb je weeral een leuk verhaal om aan de kleinkinderen te vertellen! 

Ga uit met andere koppels

Ga uit met koppels die volgens jullie een goede relatie hebben. Deze kunnen je eraan herinneren hoe zalig het is om een gezonde, levendige relatie te hebben. 

Maak samen doelen 

Maak doelen waar je samen aan kan werken. Financiële doelen, materiële doelen zoals samen een huis kopen, een doel om een wereldreis te maken of samen een wedstrijd mee te doen.
Door samen aan doelen te werken ontstaat een andere band. Je werkt samen aan iets en creëert  een "teamgevoel". 

Toon interesse in de passies en dromen van je partner

Je moet niet dezelfde dromen en passies hebben om een goede relatie te hebben.  Maar interesse is wel belangrijk! Tijdens je eerste dates komen je dromen wel vaker naar boven. Maar hoe langer in de relatie hoe meer deze onder het stof terecht geraken. Motiveer elkaar om deze dromen te behalen. 

Maak het sexy

We weten allemaal dat seks belangrijk is in een relatie. Probeer nieuwe dingen! Speeltjes, pakjes of een rollenspel. Probeer! 

Stel waardevolle vragen 

Vragen die vroeger klonken als : "Wat is je grootste angst?" of "Waar ben je het meest trots op in je leven?" worden vaak vervangen door : "Hoe was je dag vandaag?" en "Wat wil je eten vanavond?" Dit zijn niet bepaald de vragen waar je als koppel opgewonden van wordt. 

Wees blij om elkaar te zien 

Weet je nog die eerste weken? Een halve dag tevoren keek je er al naar uit om je partner 's avonds te zien. Jullie begroeting was allicht anders dan "hey" gevolgd door een klein kusje. Haal deze gevoelens terug boven! Wees oprecht blij om je partner te zien en kijk hem of haar in de ogen! 

Praat

Zet een muziekje op, trek een fles wijn open of maak een heerlijke thee en praat met elkaar. Hoe lang is het geleden dat jullie elkaar hebben gezegd wat er allemaal in je gedachten omgaat?