10 tips hoe je dingen makkelijker onthoud

02-08-2020

6 soorten geheugensteuntjes

  1. Koppel een visueel beeld aan een woord of naam om ze beter te onthouden. Positieve, aangename afbeeldingen die levendig, kleurrijk en driedimensionaal zijn, zullen gemakkelijker te onthouden zijn. Voorbeeld: om de naam Rosa Parks te onthouden en waar ze bekend om staat, stel je een vrouw voor die op een bankje tussen de rozen zit te wachten terwijl haar bus stopt.
  2. Acrostic (of zin) - Verzin een zin waarin de eerste letter van elk woord deel uitmaakt van of de initiaal vertegenwoordigt van wat je wilt onthouden. Voorbeeld: de zin 'Elke brave jongen doet het goed' om de regels van de g-sleutel uit het hoofd te leren, die de noten E, G, B, D en F vertegenwoordigen.
  3. Acroniem - Een acroniem is een woord dat is samengesteld door de eerste letters te nemen van alle sleutelwoorden of ideeën die u moet onthouden en er een nieuw woord uit te maken. Voorbeeld: het woord "HOMES" om de namen van de Grote Meren te onthouden: Huron, Ontario, Michigan, Erie en Superior.
  4. Rijmpjes en alliteratie - Rijmpjes, alliteratie (een herhalend geluid of lettergreep) en zelfs grappen zijn een gedenkwaardige manier om meer alledaagse feiten en cijfers te onthouden. Voorbeeld: het rijm "Dertig dagen in september, april, juni en november" om de maanden van het jaar te onthouden met slechts 30 dagen erin.
  5. Chunking - Chunking breekt een lange lijst met cijfers of andere soorten informatie op in kleinere, beter beheersbare brokken. Voorbeeld: een 10-cijferig telefoonnummer onthouden door het op te splitsen in drie sets cijfers: 555-867-5309 (in tegenstelling tot 5558675309).
  6. Locatiemethode - Stel u voor dat u de items die u wilt onthouden, plaatst op een route die u goed kent, of op specifieke locaties in een bekende kamer of gebouw. Voorbeeld: stel je voor een boodschappenlijstje bananen voor in de hal bij je huis, een plas melk midden op de bank, eieren die de trap opgaan en brood op je bed.
  7. Breng nieuwe informatie in verband met dingen die u al weet
  8. Wanneer u onbekend materiaal bestudeert, neem dan de tijd om na te denken over hoe deze informatie zich verhoudt tot wat u al weet. Door relaties te leggen tussen nieuwe ideeën en eerder bestaande herinneringen , kunt u de kans op het terughalen van recent geleerde informatie drastisch vergroten.
  9. Onderzoek gepubliceerd in 2017 suggereert dat het hardop lezen van materiaal uw geheugen van het materiaal aanzienlijk verbetert. 3  Opvoeders en psychologen hebben ook ontdekt dat het feit dat studenten daadwerkelijk nieuwe concepten aan anderen leren, begrip en herinnering vergroot.