Regels voor goede vriendschap

Vrienden, we hebben ze allemaal. Maar hoe weet je nu of deze vriendschap goed voor je is? Is deze vriendschap echt? Wat zou zij voor goede vrienden doen en wat verwacht jij van ze? 

Als het erop aankomt, is er geen waardevoller sociaal kapitaal dan vriendschappen. Dit zijn de relaties die de test van tijd en afstand kunnen doorstaan ​​en met de stoten kunnen rollen als het een beetje onvoorspelbaar wordt. Goede vrienden geven je echter de ruimte die je nodig hebt wanneer je die nodig hebt, en houden evenveel van je als je down bent, als je wakker bent, en als je zowel blut als geladen bent. Zelfs in de beste vriendschappen kan het leven frequente verbindingen in de weg staan, maar goede vrienden kunnen maanden of zelfs jaren later een gesprek beginnen en voelen zich zo hecht als altijd. Het is niet de frequentie van verbinden die de kracht van een relatie bewijst, het is de diepte van de verbinding en de onderlinge affiniteit en respect die de kenmerken van de verdienste zijn. Hieronder volgt een lijst met zes duidelijke en eenvoudige regels waarvan je kan denken dat mensen je zullen volgen als ze als een echte vriend willen worden beschouwd: 

1. Ondersteuning, vertrouwen en eerlijkheid zijn gegeven. 

Iedereen heeft een ondersteunend netwerk nodig - en vriendschappen vormen de basis van onze sociale ondersteuningssystemen. Wanneer je jezelf als de vriend van een ander beschouwt, bied je impliciet aan om deel uit te maken van zijn of haar ondersteuningsnetwerk. Als je te vaak niet komt opdagen wanneer je nodig bent, daalt uw waarde in het netwerk met een snelheid die in directe verhouding staat tot hoe groot zijn of haar behoefte zou kunnen zijn. Als je niet voor hem of haar komt opdagen, zou het je niet moeten verbazen als ze niet voor je komt opdagen. Vriendschappen zijn gebaseerd op wederkerigheid en wederkerigheid - wees er voor je vriend(in), zodat die er voor jou zal zijn. Als je hem/haar niet vertrouwt, is het geen vriend(in). Als ze je niet kan vertrouwen, ben je haar vriendin niet. Als je onwaarheden deelt of leugens verspreidt, ben je niet haar vriendin. Zo simpel is het. Zonder vertrouwen is er geen authenticiteit in de vriendschap. Als je niet eerlijk tegen haar kunt zijn of de behoefte voelt om je acties te verbergen of onwaarheden te vertellen, wordt de relatie gebouwd op het verschuiven van zand en kan het geen echte uitdagingen aan.

2. Luister naar vrienden

Te vaak 'horen' we maar half wat anderen ons vertellen - ons eigen leven is zo gecompliceerd dat we moeite hebben om op sommige dagen ruimte te geven aan de ervaringen van iemand anders. Vriendschappen hebben echter aandacht en aandacht nodig: als we niet echt weten wat een vriend nodig heeft, en als we niet duidelijk aangeven wat we voelen of nodig hebben, zullen vriendschappen gewoon niet overleven. 

3. Heb geen oordeel. 

Goede vrienden kunnen erkennen dat iedereen een mens is en dat echte vrienden elkaars keuzes niet beoordelen. Als je niet overweg kunt met vrienden die beslissingen nemen of levens kiezen die anders zijn dan wat jij denkt dat 'het beste' is, dan moet je de relatie beëindigen. Vrienden hoeven niet per se de keuzes van hun vrienden te 'liken' of 'goed te keuren', maar goede vrienden zullen de keuzes van hun vrienden hoe dan ook accepteren. En als je het pad dat je vriendin aflegt niet aankan, is het beter om de relatie los te laten dan aan de zijlijn te staan ​​om je vriendin te kwellen of haar te beschamen voor haar beslissingen. Een ander belangrijk en gerelateerd verzoek is dat u het beste aanneemt en uw vriend het voordeel van de twijfel geeft. Als je snel het ergste aanneemt en de schuld wilt afleggen, zul je niet het soort vriend zijn dat iemand voor de lange termijn wil. We moeten ons vaak genoeg bewijzen op het werk en in andere situaties; maak ook geen vriendschap van beproeving. 

Praat niet achter de rug van een vriend. 

Er is geen regel die zegt dat je moet houden van wat je vriend draagt, met wie je vriend aan het daten is, hoe je vriend haar kinderen opvoedt of andere keuzes die je vriend maakt. Er is echter een onuitgesproken regel dat je de keuzes van je vriend niet tegen anderen achter haar rug basst. Roddelen is een gevaarlijk hulpmiddel dat wordt gebruikt om hun eigen positie in een sociale omgeving te versterken. Roddelen begon als een hulpmiddel dat werd gebruikt om mensen te beschermen tegen fouten die anderen eerder hadden gemaakt - Een soort waarschuwing aan een vriendin: 'Tammy bedroog haar examen, en uiteindelijk moest ze Algebra volledig heroveren' of 'Matta at de bessen van de plant met de krassende bladeren en stierven bijna. " Roddel kwam voort uit de wens om anderen te beschermen en het onderwerp van de roddel niet te schaden. Helaas is roddel tegenwoordig ontworpen om de reputatie van een ander te schaden, wat een ommekeer van 180 graden is ten opzichte van het oorspronkelijke doel.

5. Respecteer je vrienden - en hun grenzen. 

Respecteer de grenzen van je vrienden en hun verhalen. Sommige vrienden vinden het misschien moeilijk om mensen dichtbij hen te laten komen uit angst om gekwetst te worden. Verdring je vrienden niet - geef ze de ruimte die ze nodig hebben om zich op hun gemak te voelen en laat de relatie na verloop van tijd verdiepen. Het mooie van sterke vriendschappen is dat ze de vrijheid bieden om open en eerlijk te communiceren. Als u echter te snel inspringt en precies zegt wat u denkt - zonder de tijd te nemen om na te denken of u op het punt staat oordeelsvermogen of inspanningen te tonen om de reacties van een vriend te beheersen - kan dit de relatie op lange termijn schaden. Eerlijk gezegd is het essentieel, maar tact en diplomatie zijn ook belangrijke elementen van voorafgaande gesprekken.

. Vergeef waar je kunt - en zoek vergeving wanneer je het verknoeit. 

Als je meer van anderen verwacht dan je van jezelf verwacht, zullen je relaties lang niet zo duurzaam zijn als je zou hopen. Niemand belooft perfectie in een relatie te brengen, dus bereid zijn om de tekortkomingen van anderen te accepteren en te vergeven, maakt het veel waarschijnlijker dat je het soort vriendschappen opbouwt dat lang zal duren. Het is ook belangrijk dat we ook kunnen erkennen wanneer we fouten maken. Als je kunt toegeven dat je je einde van de relatie niet hebt opgehouden, is de kans veel groter dat een vriend kan vergeven en verder kan gaan.

Je argumenteert op een gezonde manier 

Een van de grootste misvattingen over goede vrienden is dat ze nooit vechten. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen vecht. Ruzie maken is niet ongezond. In feite kan het vrijelijk uiten van je mening en meningsverschillen een teken zijn van een gezonde vriendschap. Geweldige vrienden willen dat hun relatie solide is, wat betekent dat ze niet bang zijn om door dingen te praten. Ze debatteren met de bedoeling om een ​​compromis te sluiten in hun vriendschap, wat kan betekenen dat ze het er soms mee eens zijn. Als resultaat van eerlijke communicatie zullen gezonde vriendschappen de onderliggende spanning of negativiteit niet laten voortduren. Dit omvat het aanpakken van problemen, elkaar vergeven wanneer dat nodig is en verder gaan.

 e hebt andere vrienden Vrienden groep C

 Zelfs als je een ongelooflijke beste vriend of een groep vrienden hebt, kan het geen kwaad om je sociale kring uit te breiden. Daarom zullen geweldige vrienden je relatie koesteren, maar je toch aanmoedigen om mensen te ontmoeten en nieuwe dingen zonder hen te proberen. Een gezonde vriendschap betekent dat jij en je BFF soms tijd apart doorbrengen, en dat is oké. Wanneer je vriend je helpt een sterke versie van jezelf te zijn, kun je je vrij voelen om je eigen identiteit vast te stellen. Dat betekent dat je soms tijd doorbrengt met je beste vriend, en andere keren doe je je eigen ding. Het draait allemaal om balans.