Wat zijn de voordelen van doelen maken?

19-12-2019

Leestijd '2


STUDIE  

In 2007 deed Dr. Gail Matthews een studie bij studenten aan de Dominican University in Noord-Californië.

Ze had gehoord over een studie uit de jaren 1950 die aantoonde dat studenten die zichzelf hun doelen hadden opgeschreven succesvoller waren dan anderen. 

Nadien bleek deze studie helemaal nooit gedaan te zijn, dus Dr. Matthews besloot ze zelf te doen. Ze kwam tot de conclusie dat je 42% meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze opschrijft.

Bekijk de studie hier

DOELEN STELLEN

  • VERGROOT JE FOCUS

Doelen stellen geeft meer richting aan je leven. Anders zou je gewoon wat ronddwalen en je leven vullen met dingen waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn. Gewoon omdat je eigenlijk geen idee hebt hoe je tijd beter te besteden.

Wanneer je een doel stelt, wordt je onderbewustzijn gestimuleerd en doet er alles aan doen om je naar de doel te begeven. 40% van al wat je doet gebeurt onbewust. Je onderbewustzijn helpt dus actief mee.

  • GEEFT JE VERANTWOORDELIJKHEID

Je maakt de keuze om je eigen weg te bepalen. Je draagt zelf alle verantwoordelijkheid en neemt dus de tijd om echt te weten wat je wil in plaats van je vrienden te vertellen wat je zou doen als je de lotto wint.

Als je zou weten waar je binnen 10 en 20 jaar wil staan, zou je dan iets anders doen?

  • MAAKT DE GROTE DROOM ZICHTBAAR

Vooral wanneer je heel grote dromen hebt, lijken ze op het eerste zicht onmogelijk om te realiseren. Je raakt ontmoedigd door naar deze grote "berg" te kijken en laat de droom voor wat hij is.

Door doelen te stellen, hak je de droom in stukken, zodat je makkelijker een plan kan maken om ze te bereiken.

Als je al deze opdrachten afzonderlijk realiseert, kom je uit bij je grote droom.

  • GEEFT JE MOTIVATIE

Doelen bereiken geeft je een zalig gevoel. Je krijgt zin om het volgende doel aan te pakken.