Hoe je jezelf kan beschermen tegen elektromagnetische velden.

01-11-2023

Leestijd '5


In ons laatste artikel hebben we al met je besproken welke gevaren er schuilen in elektromagnetische velden. We kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk deel uitmaken van de groep mensen die op de lange termijn onderzocht worden. Het onderzoek stopt nooit, en we hebben de mogelijke risico's op een rijtje gezet die in verband worden gebracht met langdurige en intense blootstelling aan EMV's. Hoewel de overheid voorlopig nog geruststellende woorden spreekt over deze blootstelling, kiezen wij toch liever voor het principe 'beter voorkomen dan genezen' (en laten we eerlijk zijn, hier is de onzekerheid wel heel zeker).

Aangezien EMV's voorlopig niet van plan zijn om ergens naartoe te verdwijnen, hebben we een aantal proactieve maatregelen voor je op een rijtje gezet om overmatige blootstelling te vermijden.

Electromagnetische velden
Electromagnetische velden

7 manieren om de blootstelling aan EMV's te verlagen.

Gooi je magnetron weg

Magnetrons veroorzaken een krachtige golf van elektromagnetische velden (veel krachtiger dan uw telefoon of wifi) elke keer dat je op 'start' drukt. Een convectiestoomoven neemt net zoveel ruimte in beslag als uw magnetron en verwarmt uw eten in ongeveer dezelfde tijd, zonder jezelf en je gezin te beschadigen.

Gebruik EMV-beschermende telefoonhoesjes

Je mobiele telefoon bewaar je meestal al in een hoesje, dus deze tip kan je makkelijk in praktijk omzetten. Pak een EMV-beschermd hoesje om de slechte dingen in de telefoon en uit de buurt van je lichaam te houden.

Gebruik indien mogelijk ouderwetse kabels

Afhankelijk van het type computer dat je bezit, heb je misschien een ethernetpoort, of je kunt een voordelige adapter aanschaffen. Van babyfoons tot plug-in geluidssystemen, bijna alles wat vroeger via een kabel werd aangesloten, is nog steeds verkrijgbaar in een bedrade versie.

Ook de bluetooth bij hoofdtelefoons een vorm van elektromagnetische straling die we eigenlijk willen vermijden. Dus, waar mogelijk, sluit je hoofdtelefoon aan met een kabel.

Onthoud, hoe minder bedrading je gebruikt, hoe minder elektromagnetische velden je ruimte binnenkomen.

Installeer EMF-blokkers in je huis

Deze variëren van tools van € 20 die als een nachtlampje kunnen worden aangesloten, tot aparte opstellingen van € 500 die over grote afstanden werken. Modellen variëren in prijs, grootte en effectiviteit, dus vergelijk modellen om erachter te komen wat het beste is voor jouw woonruimte.

Houd telefoons en laptops weg van je lichaam

Stop je telefoon niet in je achterzak of beha. Schakel indien nodig over naar de vliegtuigmodus terwijl deze daar is.

Houd je telefoon tijdens het spreken op duimlengte van je oor. Je hoort je telefoon nog steeds als deze een beetje van je huid af is. Beter nog: telefoneer met je oordopjes (niet draadloos). Gebruik je laptop, maar zet hem op een tafelblad in plaats van op schoot. Je kan een goedkope EMV-blokkeermat aanschaffen om je laptop op te plaatsen voor een extra beschermingslaag.

Schakel je wifi uit als je deze niet gebruikt

Schakel je draadloze router in ieder geval uit terwijl je slaapt. Beter nog: schakel hem in als je hem gebruikt, en uit als je hem niet gebruikt.

Gebruik een stralingsschild voor bed

Een stralingsschild blokkeert 's nachts alle stralingsbronnen (4G, 5G, Wifi, huisbekabeling, elektrische apparaten, hoogspanning, grondstraling, slimme meters, ...) op de meest efficiënte manier.

Als je in een eengezinswoning woont en je draadloze router en apparaten zijn uitgeschakeld terwijl je slaapt, kan je jezelf flink wat geld besparen en is dit overbodig. 

Als je in een gedeelde ruimte woont, zoals een appartement of als je veel tijd in hotels doorbrengt, heb je ook te maken met de vele draadloze apparaten van je buren. Vooral als u merkbare slaapstoornissen ervaart, is de eenmalige investering van een stralingschild het proberen waard.

Conclusie

Probeer elektromagnetische straling niet uit je leven elimineren. Dat is gewoonweg onmogelijk. 

Begin in plaats daarvan met de eenvoudigste EMV beschermers met de hoogste impact: koppel je wifi-router los, schakel je telefoon 's nachts in de vliegtuigmodus en gooi de magnetron de deur uit. Alleen deze zullen je blootstelling aan EMV's drastisch verminderen! Je zal merken dat je beter slaapt.

Kijk daarna naar EMF-schilden voor apparaten die zich dicht bij uw lichaam bevinden en beoordeel je omgeving op andere manieren om uw blootstelling aan EMF te verminderen.